Referat: Bele Barkarby IF IBF - Centralvägens IBK

Låt oss komma i den rätta stämningen med texten från Esaias Tegnér, Frithiofs saga:
och ärrig som en runsten och silverhårig.

Seriefinal i norra veterantvåan, Bele Barkarby Legends mot Centralvägen.
(Seriöst, ni måste byta namn om det ska funka i dessa dramatiska sammanhang!)
Ett drama i tre akter - och Centralvägen dör på slutet!

Laguttagningen var noggrann och utfördes med fingertoppskänsla (alla som var hemma på sportlovet spelade...), t.ex. hade vi norra veterantvåans bästa målvakt – i seket, Martin är den enda slipsen som hållit nollan i år!
Alla dessa legender ställdes på plan med en nätvaktare vars enda merit är en anställning som cykelmekaniker i sportaffären Stig Roos Sport i Solna!

Tänk vad enkelt det är att skriva ett referat från en kvartsfinal i Champions League:
0-1 i 79:e minuten, man kan till och med komma ihåg backarnas positioner (som troligtvis var fel), domaren stod rätt och man kan till och med få med detaljer som grästuvans läge när foten träffar bollen med en perfekt tåfjutt. Tänk nu 14-9, inte på 90 minuter utan 60 minuter – omöjligt!

Låt oss göra ett tappert försök att sammanfatta matchen i alla fall.
Efter 08:42 leder Centralvägen med 0-3 på vad som känns som 3 försök.
Minuten senare får vi dock chansen med PP, vi tar chansen och Tobbe T reducerar efter 36 sekunder.
sedan kör vi vartannat mål och går till periodvila med 2-5 i baken. Joppe Nothén har dykt upp under tiden och tack vare att vi inte hissar folks tröjor i taket kan han hämta ut nummer 3 av seket och bidra lite grann till poängskapandet. Jag kan ha räddat några skott och läget ser inte alltför mörkt ut, förutsatt att vi börjar täcka skott.

Andra perioden börjar vi spela med bättre självförtroende, hitta varandra och Joppe och Henke gör två viktiga mål som tar oss upp till 4-5 och när hesa Fredrik (Inte Linder!) tjuter har vi till slut hämtat upp till 6-7.
Nämnde jag att laguttagningen var brilliant? Som grädde på moset kommer tränaroraklet Mörk och reder ut saker och ting i den andra periodvilan. ”De kommer göra två mål till så ni måste göra minst fyra!” Alltså, man hyllar Mourinho och Ancelotti, men de känns som en farsa i pojklaget när man jämför taktiska färdigheter.

Boris har tagit till sig taktiken och kvitterar efter minuten spelad. Strax därefter kommer vit #15 fri igen för vilken gång är oklart men jag är trött på att träna frilägen och går ut med benet i vad jag tycker är en klockren brytning. Domaren räcker upp handen, det är ju så man ska bete sig i skolan, och svarar på frågan: Straff! Jag försöker jobba mig in i huvudet på straffläggaren men han jobbar sig in i nätet. Strax därefter stänker de in 7-9. Två bollar upp och Centralvägen har gjort sina två mål, eller? Efter fem minuter replikerar Boris och strax därefter stänker Michel in kvitteringen, markare i första stolpen. Nu är det kvitterat och mitt självförtroende växer på Centralvägens bekostnad.

Det kan vara under denna period som jag i en 2-1 situation slänger mig handlöst till höger och i det tunga fallet känner hur bollen träffar ena armen och styrs ut - en närmast sexuell känsla, trots avsaknaden av repriser från jumbotronen.

De återstående 10 minuterna äger vi matchen och kan bekvämt gå ifrån till 14-9 och det är det slutresultat som Martin får notera med 5 rader kvar av matchprotokollet.

En härlig revansch efter den snöpliga bortaförlusten mot Centralvägen (5-4) och en värdig seriefinal.
Westan - Jobba på med rehab av baksidan så syns vi när det är dags för säsongsfinalen mot Hässelby (Här kommer Mörken inte coacha oss!).
Emil Westén (”Jag ska bli bättre än pappa!”), lycka till med innebandykarriären!
Boris, Tobbe, Joppe - Tack för hjälpen, vi syns mot Hässelby!
Henke, Johan Lund, Michel, Tobbe Hansson och Svensson – Tack för en oförglömlig lördagkväll!